Marianne Cæcilia Eriksen

Kan man spille Jazz på blokfløjte ??

Tjaah – det vil de fleste måske svare benægtende eller tøvende på; men det var faktisk via min sopranblokfløjtes små sprøde toner, at jeg blev en del af det gode selskab, der havde jazz-musikken som fælles omdrejningspunkt.

Med benene plantet ikke helt solidt i den jydske muld skiftede jeg på et tidspunkt i teenageårene til altsaxofon ( læseren ånder lettet op) og senere mulden ud med den fede lerjord i nordsjælland.

Mange genrer og tilgangsvinkler til musisk udfoldelse har blandet sig hos mig, især mens jeg trænede ben på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium (man skulle op og ned af mange trapper for at finde et øvelokale); men det største hjerte er at finde hos Jazzmusikken – og særligt Big Band-musikken.

Under kyndig ledelse af bl.a. Ole Koch Hansen og Giordano Bellincampi fik jeg også inspirationen og lysten til selv at lede slagets gang og arrangere for big band. I dag dirigerer jeg kor og Big Band mv. på en Musikskole og er så heldig tilmed at spille i Straight Ahead Big Band.

Derudover er blokfløjten også afløst af en trofast tværfløjte. Gennem årene er mange konstellationer nu afløst af sekstetten ”Copenhagen Jazz Group” og min egen ”TrioKant” www.triokant.dk

Musikken er et fællesskabsforum for utallige genrer og jeg har nydt at spille både klassisk musik, funk, blues, viser og bl.a. disse selskaber ::

”Holum-Eriksen Quintet ” Moderne jazz med norske trompetist Randi Holum og  pianist Niels Balle

”Seher”  Balkanmusik m. Accordeonspiller  Rasim Duracovic

”Sarah Elgeti Quintet”  moderne lyrisk/ekspressiv jazz

”Elgeti-Eriksen duo” klassisk blæserduo

”Shades of Blue” Saxofonkvartet klassisk musik og moderne jazz

”Mr. Andersson Big Band” original komponeret og arrangeret Big Band musik

Author:

/

Tags:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *